foto flyer CAI Harderwijk-Pathe.jpg

CAI Harderwijk geeft inwoners film cadeau

Harderwijk, 17 december 2020

CAI Harderwijk heeft in 2020 twee mijlpalen bereikt en viert dit rond de feestdagen met alle inwoners. Op alle huisadressen wordt voor de kerstdagen een kaart bezorgd met daarop een code. Met deze code kunnen de bewoners kosteloos en zonder voorwaarden een huurfilm bekijken uit de online thuisbioscoop van Pathé Thuis.

CAI Harderwijk trakteert op films omdat het in het afgelopen jaar belangrijke doelen bereikte. “We hebben nu heel Harderwijk en Hierden aangesloten op ons glasvezelnetwerk. Dat ligt tot in de uithoeken van de gemeente, dus ook in het buitengebied. Harderwijk is de eerste stad in Nederland die 100 procent van de woningen verbindt via een glasvezelnetwerk”, vertelt Edo Kweldam, directeur van CAI Harderwijk. De tweede mijlpaal is het overschrijden van de grens van 80 procent netwerkdekking. “Acht op de tien aansluitingen gebruikt ons netwerk daadwerkelijk. Ook dat is uitzonderlijk hoog in Nederland.”

Dat CAI Harderwijk juist trakteert op een online huurfilm van Pathé is niet zonder reden. Kweldam: “Juist met dit geschenk zie je de eigen positie van CAI Harderwijk. Wij bieden inwoners van Harderwijk een open netwerk waarop meer providers hun diensten aanbieden. Iedereen kan dus kiezen uit tien verschillende aanbieders en het pakket selecteren dat hij of zij graag heeft. De ene gebruiker kiest voor heel veel datasnelheid, een andere voor een scherpe prijs. En bij welke provider je zit, je kunt altijd een film huren bij Pathé.”

Geen winstoogmerk

CAI Harderwijk heeft door de keuze voor een open netwerk wel meer een rol op de achtergrond. “We zijn een netwerkbeheerder en niet meer dan dat. Onze taak is te zorgen voor veel dienstenaanbieders op een glasvezelnetwerk dat snel en betrouwbaar is. Dat doen we door de aansluiting bij mensen thuis, de kabels in de grond en de techniek achter de schermen te beheren en door het netwerk zo aantrekkelijk mogelijk voor providers te maken.”

201