NPO_Logo.jpg

Proef met regiojournaal op NPO2 ook te zien via CAI Harderwijk

Harderwijk, 25 maart 2019

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) is samen met regionale omroepen op 1 april 2019 gestart met een proef waarbij in drie regio’s – Gelderland, Friesland en het grootste deel van het Rijnmondgebied in Zuid-Holland – een 5-minuten durend actueel regiojournaal wordt uitgezonden: 'Kijk op de Regio'. Dit regiojournaal is op doordeweekse dagen te zien op NPO2 direct na het NOS Journaal van 18.00 uur. Na drie maanden wordt 'Kijk op de Regio' geëvalueerd, waarbij ook de mening van het publiek wordt gevraagd.

Met 'Kijk op de Regio' brengt de NPO regionale journalistiek nog dichter bij een groter publiek. Het gaat in eerste instantie alleen om mensen die televisie kijken via de kabelbedrijven Ziggo, Kabelnoord en CAI Harderwijk. Het betreft een samenwerking tussen NPO, RPO (Regionale Publieke Omroep), Omroep Gelderland, Omrop Fryslân, RTV Rijnmond en de drie genoemde kabelbedrijven. Alle andere televisiekijkers naar NPO2 krijgen op dat moment een samenvatting van het regionieuws uit het hele land te zien. Gedurende de proef wordt het NOS Journaal van 18.00 uur tegelijkertijd zowel op NPO1 als NPO2 uitgezonden.

Meer informatie over deze proef met 'Kijk op de Regio' is te vinden op de websites van de betrokken regionale omroepen en op https://over.npo.nl/voor-publiek/proef-met-regiojournaals#content#content

201