Glasvezel buitengebied Harderwijk en Hierden

Inwoners van het buitengebied van Harderwijk en Hierden krijgen een aansluiting op het glasvezelnetwerk van CAI Harderwijk. Als het netwerk in de loop van 2019 is aangelegd, mag Harderwijk zich de eerste stad van Nederland met 100 procent glasvezeldekking noemen. “Dan kunnen alle inwoners profiteren van de voordelen van een open netwerk met vrijheid in de keuze van een provider.”

De netwerkuitbreiding is kostenverantwoord aan te leggen dankzij aansluiting bij initiatieven in Ermelo en Nunspeet. In deze twee aangrenzende buitengebieden legt netwerkbeheerder CIF een glasvezelnetwerk aan. Aannemer Allinq is achter de schermen druk bezig geweest met het technisch ontwerp. Het buitengebied van Noordwest Veluwe is namelijk rijk aan mooie recreatieparken en -woningen. Dit vroeg om een extra zorgvuldig uitgedacht ontwerp en dus meer voorbereidingstijd.

De glasvezel aansluitingen binnen gemeente Harderwijk vallen onder CAI Harderwijk en de aansluitingen buiten gemeente Harderwijk vallen onder Glasvezel Buitenaf.
Bekijk de website van Glasvezel Buitenaf voor de meest actuele planning van het gehele gebied.

Aanleg glasvezel
Het maken van de aansluiting is gratis voor bewoners van het buitengebied van Harderwijk en Hierden, zelfs als de glasvezel in de woning (nog) niet wordt gebruikt.
Let op: Bij latere aanleg betaalt u de werkelijke kosten, met een minimum van € 950,-.

Voordat aannemer Allinq daadwerkelijk gaat graven, starten zij eerst met schouwen. Daarvoor ontvangt u apart een brief van Allinq. Het schouwen betekent dat één van de medewerkers van Allinq bij u langskomt om te kijken waar de aansluiting precies gerealiseerd wordt.
Met uw medewerking kunnen zij aan de slag!

265